Keress minket a Facebook-on!      

Alkalmazott módszerek

Manuálterápia
Azoknak a kézzel végzett terápiás fogásoknak az együttese, melyek a mozgásszervrendszer elváltozásaiból adódó fájdalom vagy sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások következtében létrejövő ízületi mozgásbeszűkülések feloldására szolgálnak.

Schroth-3D scoliosis terápia
Célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs visszaforgatása középre, valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás. A megtanult korrekciós helyzetek beépíthetők a hétköznapi  életbe, így 24 órán át végezhető a terápia. A gyakorlatokkal a hibás tartás korrekciója, a belső testkép normalizálása a cél.

Kinesio tape
A kineziológiai tape a "bőr "utánzata, tulajdonságaiban ahhoz nagyon hasonló. Felhelyezésével a bőrön és a bőr alatti struktúrákon keresztül pozitív szenzorikus információkat közvetít testünknek. Hatékonyan alkalmazható sportsérülések, gerinc-, hátfájdalmak, izomhúzódások, könyökbántalmak ( tenisz-, golfkönyök stb.) kezelésére, duzzanatok, vérömlenyek csökkentésére, sérülések, műtétek rehabilitációjára. A taping kezelés tökéletes kiegészítője a különféle terápiás módszereknek, hiszen a két terápia közötti időszakban folyamatos hatást fejt ki a kezelt, ragasztott területre.

Tartásjavítás
A törzsizomzat erősítésével, helyes testkép kialakításával, ergonómiai tanácsokkal érjük el a helyes testtartást.

PNF (proprioceptiv neuromuscularis facilitacio)
Az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a mozgásterjedelem növelésére.

Streching
Fájdalom okozta izomfeszülések terápiás nyújtása és lazítása.

Gyermek gyógytorna
Születési rendellenességek kezelése, tartásjavítás, lúdtalptorna.

Vitamintorna
A testkultúra-vitamintorna felvilágosító, egészségmegőrző, képességfejlesztő gerincbarát zenés torna 3-10 éves korosztálynak.
A vitamintorna a gyermekek mozgásigényének kielégítését, a mozgás rendszerességét, a mozgásszervek, főleg az izomzat, csontozat egészséges fejlődését szolgálják. Mind lábstatikai, mind testtartás szempontjából az izomzat képviseli azt a legfontosabb struktúrát, amely a tartáshibák megelőzésében döntő tényezőt jelentik. A foglalkozások segítenek a hanyag tartás, lúdtalp kialakulásának megelőzésében, az egészséges testi, lelki fejlődésben.

Kismamatorna
A várandósság alatti torna oldja a feszültséget és felkészíti a szervezetet a szülésre. Megelőzhető a túlzott súlygyarapodás, elkerülhető a kínzó hát- és derékfájás. Kedvezően befolyásolja a mell alakját. Támogatja a keringést.

Babamasszás
A gyermek fejlődésének fontos pontja a csecsemőkor. Ebben az időszakban a babák különösen igénylik érintéseinket és odafigyelésünket. Az egészséges fejlődésük szempontjából a mama simogatása, testének melege létfontosságú lehet számukra.  A nyugtató és izomerősítő masszázs kifejezetten hasznos ebben az életkorban.

Műtét utáni rehabilitáció
A mozgásképesség visszaállítása, izomerősítés, nyújtás, a szükséges ízületi funkciók helyreállítása.

Reumatológiai betegségek kezelése
Csontritkulás kezelése

Konditorna
Izomerősítéssel egybekötött kis és nagyizületi átmozgató torna.

Fogyitorna
Felfrissít, javítja a vérkeringést, kíméli az izületeket, így különösen ajánlott túlsúllyal küszködőknek.

Elektroterápia
A TENS készüléket elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére használják. Idegi eredetű fájdalmak kezelésére is kitűnően alkalmas, mint migrén vagy polyneuropathia, idegzsábák és övsömör utáni fájdalomcsillapítás. Vannak olyan belgyógyászati problémák, mint pl. az obstipatio (székrekedés), amire szintén előnyösen használható.

Masszázs
A masszázs fontos kiegészítő módszer a mozgásszervi panaszok kezelésében. A test felületén meghatározott fogásokkal kivitelezett mechanikai inger közvetlen vagy közvetett úton hat a sejtek, szövetek működésére.