Keress minket a Facebook-on!      

Aquafitness

Civilizált társadalmunk mozgásszegény életmódja olyan sportágak felé fordítja a figyelmet, melyek az egészség megtartásában, a stressz elkerülésében, annak oldásában, és a személyes jó közérzet megteremtésében segítenek.

Az aquafitness olyan vízben végzett gyakorlatok összessége, melyek leginkább az aerobik, a gyógytorna mozgásanyagát ötvözve, sokoldalú hatást fejtenek ki a szervezetre. A víz felhajtó erejének köszönhetően lecsökkenti a gerincoszlopra és a porckorongra, és az ízületekre eső terhelést. A víz ellenállása miatt lelassítja a víz alatti mozdulatokat, ezáltal minimalizálja a sérülések, húzódások, ficamok kialakulását. Az ízület megterhelése nélkül segít erősíteni az ízületet körülvevő izmokat. Segít a mozgatórendszeri sérülések megelőzésében, és azok rehabilitációjában. 

Az aquafitness gyakorlatok kedvező hatást gyakorolnak szív és keringési rendszerre. A pulzus megemelkedik, de a vízi környezet hatására alacsonyabban marad, mintha ugyanazt a mozgást szárazföldön végeznék, így a túlterhelés veszélye nélkül fokozza a keringési rendszer edzettségét, állóképességét. A vízben végzett mozgás hatására felgyorsul az anyagcsere, ami elősegíti a zsírégetést is.

Összefoglalva, az aquafitness olyan preventív és egyben rehabilitációs tevékenység, mely segít az egészség megőrzésében és a jó közérzet kialakításában. Rekreációs sportként minden korosztály számára ajánlott, még úszni tudás sem szükséges hozzá.

Ár: 2500 Ft/alkalom

Helyszín:
Telki Tenisz és Sportcentrum
Telki, Kórház fasor 20.

Bejelentkezés:
A bejelentkezés telefonon, e-mailen, vagy személyesen lehetséges.
Telefon: + 36 30 9928 097
E-mail: info@gyogytorna.co.hu

Az uszoda

Budapesttől mindössze 10 km-re fekvő Telki, gyönyörű környezetben, természetvédelmi területekkel körülölelve a Zsámbéki medencében fekszik. A házakig lenyúló erdő a kirándulási lehetőségeken kívül kristálytiszta levegőjével várja az ide látogatókat. Ebben a nyugodt, zöld környezetben épült 2014. Nyarán a Telki Tenisz és Sportcentrum, ahol az uszoda található.
Kívülről már maga az épület is bizalmat áraszt vidám színeivel és igényes környezetével. Parkolásra az uszodával szemben van lehetőség. Belépve az épületbe szemben van a recepció, innen jobbra jutunk el az öltözőkig, balra pedig egy váró van.
A medence mélysége 50-150 cm. fokozatosan mélyülő. A víz hőfoka 30°C.

A vízbe, zuhanyozás után CSAK az oktató engedélyével lehet bemenni!

Az uszoda melletti épületben büfé is található.

Megközelítés a Széna térről induló menetrendszerinti volánbusszal kb. 25 perc alatt. Telkiben a megálló a Sportcentrumtól 300 méterre van. Vagy autóval több irányból.